Over Sapi

Sapientia Ludenda, of kortweg Sapi, is de studievereniging van de opleiding Wijsbegeerte aan Tilburg University. De uitdrukking ‘Sapientia Ludenda’ laat zich vertalen als ‘De wijsheid die spelen moet’.

Door het jaar heen organiseert Sapi lezingen en andere activiteiten met zeer uiteenlopende onderwerpen en sprekers, die altijd garant staan voor een leuke en leerzame avond.

Wij zijn een kleine studievereniging van gemotiveerden en geinteresseerden voor filosofie. We proberen een kleine community te bouwen voor alle mensen die zich graag willen verdiepen en vaker nadenken in verschillende onderwerpen, vaak buiten de lessen in de studie Filosofie om. Sapi staat voor vriendschap maar ook zeer kritisch zijn op elkaar. Voor slap gelul maar ook diepe gesprekken en voor laagdrempelig filosofie verspreiden. Je passie volgen. 

Sapi bestaat sinds 2001 en er is in de tussentijd een hoop gebeurd. Sapi begon als een kleine groep filosofen die gezellig gingen borrelen samen terwijl ze filosofische gesprekken houden in een bar. Later ging Sapi ook lezingen organiseren en werd het wat gestructureerder. Tijdens de coronatijd hebben we ook echt filosofen op afstand kunnen binden met kleine activiteiten en interessante verdiepingen. Op een gegeven moment zijn we wat gestructureerder geworden en zijn de borrels ook vaak verbonden aan een activiteit. 

 

Wie we zijn is moeilijk om helemaal in woorden uit te leggen. Misschien dat de foto's en de beschrijvingen op deze website al een indruk geven maar het blijft natuurlijk minimaal. Browse door de website om een indruk te krijgen en neem contact met ons op bij vragen!

:)